Mitä jäi mieleen WordCampista?

Viikko sitten Sirdar vieraili WordCamp-tapahtumassa Jyväskylässä. Tällä kertaa tapahtuma oli suunnattu erityisesti kehittäjille, joten aamujunalla suuntasi paikalle vain osa Sirdarin henkilökunnasta. WordCampit ovat WordPress-aiheisia konferenssejä, ja niitä järjestetään ympäri maailmaa. Sirdar on ollut mukana WordCampeissä aikasemminkin Helsingissä, Wienissä ja Pariisissa. Tässä lyhyessä blogikirjoituksessa esittelemme ideoita ja ajatuksia, jotka ovat jääneet mieleen näin viikon jälkeenkin tapahtumasta.

WordPress hosting & devops

Viljami Kuosmanen aloitti tapahtuman kiinnostavalla aiheella, WordPress hostattuna Herokussa. Heroku on sovelluksille suunnattu pilvialusta, jossa on useita hyödyllisiä työkaluja kehittäjille. Viljami esitti demon, jossa pystytettiin WordPress-ympäristö Herokuun ja Amazon Web Servicesin Terraformin avulla. Prosessi oli selkeä ja selvästi hyödynnettävissä! Sirdarissa pohdimme tällä hetkellä erilaisia hosting-järjestelyitä, ja tämä vaihtoehto tarjoaisi skaalautuvuutta ja hyvän prosessin tiimissä työskentelemiseen.

WordPress ja maksullinen sisältö

Yhä useampi sivusto tarjoaa nykyään maksullista sisältöä. Sirdarinkin kanssa toiminut Onni Hakala näytti WordCampissa, miten helposti WordPressiin voidaan lisätä maksumuuri, ja tarjota vain tilaajille rajattua sisältöä. Demossa hän käytti valmista lisäosaa maksullisen sisällön rajaamiseen, mihin oli tehty integraatio Checkout.fi:n maksurajapintaan. Maksullinen sisältö on tullut meillekin eteen tarjouspyynnöissä, ja tällä hetkellä harkinnassa on oman lisäosan koodaaminen tähän tarpeeseen. Pyrimme aina vertailemaan projekteittain ja asiakastarpeen mukaan, riittääkö kolmannen osapuolen toteuttama lisäosa asiakkaalle, vai onko tarve sellainen, johon olisi hyvä tehdä oma toteutus.

Laadunvalvonta WordPress projekteissa

Otto Kekäläinen kertoi esityksessään hyviä vinkkejä WordPress-toteutusten laadunparantamiseen ja testaamiseen. Sirdarissa olemme tähän mennessä kehittäneet useita lisäosia asiakkaiden tarpeisiin, ja niissä on tehty laadunvalvontaa eri tavoilla. Jatkossa aiomme yhtenäistää työtavat ja koodistandardit sekä testata lisäosia ja teemoja samoilla tavoilla. Pyrimme myös ohjeistamaan yhteistyökumppaneitamme toimimaan samoilla tavoilla. Olemme olleet Sirdarina mukana tekemässä muutamalle eri digitoimistolle yksittäisiä projekteja, ja on ollut mukava tutustua erilaisiin työtapoihin. Nyt onkin aika kerätä näistä työtavoista parhaat palat ja koota meidän oma työkalupakkimme! Toivottavasti saadaan se julkaistua GitHubiin vielä tänä keväänä.

WordCamp syksyllä Turussa!

Seuraava WordCamp järjestetään Turussa syyskuussa! Tämä ei tullut meille yllätyksenä, koska olemme mukana järjestämässä tapahtumaa, mutta suunnitelma paljastettiin yleisölle WordCampin lopussa. WordCampeissa on aina ollut rento meininki, opittu jotain uutta ja tutustuttu uusiin ihmisiin. Kaikki WordPressin kanssa puuhailevat ovat tervetulleita tapahtumaan. Tarkoituksena on järjestää Turkuun yhtä hieno (ellei vielä parempi) tapahtuma kuin muutkin vierailemamme WordCampitkin ovat olleet.

Kiinnostuitko?

Tehdään yhdessä tehokkaasti ja ketterästi
Ota yhteytta

Jaa somessa